Rallytävling / Rally obedience competition

08.11.2020 var det debut i nya klasser i rallylydnadstävlingar för mig och flickorna. Kaya var först ut i segrarklass imorse. Jag började öva in högerhandling i somras, så vi har en bit kvar med att få det helt så självklart och snyggt som jag vill. Dubbeltysken gav också Kaya lite huvudbry på uppvärmningen. Hon blev osäker på vänster- och högerhandling. Och jag hamnade lite före henne på den andra svängen på tävlingen, så det blev en -10. Några skönhetsfel här och var till och slutresultatet blev 82 poäng och en andraplats. Jag är jättenöjd! Kaya gjorde sitt bästa för att göra det jag bad om och vi är nya på den här nivån.

Ett par timmars väntan till nästa hunds tur gick fort med en skogspromenad, ett telefonsamtal och lite matladdning. Sedan var det Allis tur i öppen klass. Hon var jättenyfiken på sin omgivning, men taggade på mig när jag bjöd in till kamplek i uppvärmningen. Alli jobbade fint. Jag däremot var för otydlig i en halt, jag tyckte nog jag gjorde en minihalt, men si tydlig helhalt måste det vara och drog på oss en -10. Slutresultat 90 poäng och andraplats.

Hundarna fick välförtjänt snaskutdelning efteråt. Själv ska jag pusta nöjt i soffan en stund. ❤

/

8th of November we participated in rally obedience competitions. Kaya and I started for the first time in winners class and got approved with 82 points. Alli started for the first time in open class and got 90 points. For were we are at in our training I’m happy and content. The dogs got lots of treats afterwards.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s