Om

My best advice for puppybuyers is to invest time in your puppy. As soon as possible make sure you get your puppy coming when called in all situations! And teach your dog basic manners. With that achived living with your dog is so much easier a joyful experience.

So on with the presentation of me. I’ll do that in swedish.

Jag heter Erica Sundblom och är född och uppvuxen på Åland. Jag skaffade min första hund en belgisk vallhund, tervueren våren 2008. Hon kallades Meddi och kom att lära mig massor om hundar och hundsport. Med henne kom jag också i kontakt med erfarna hundmänniskor som delade med sig av sina kunskaper. Meddi fick så småning om en hel rad med titlar FI & SE UCH, FI & SE LCH, JK3 och BH. Och fortfarande håller jag kontakt med Meddis uppfödare.

Meddi 19012013fb

Så småning om ville jag ha en till hund och under åren som gått sedan Meddi flyttade in har jag hunnit ha nästan en handfull egna hundar. Alla har varit tervueren, för jag kände att jag hittat rätt med det samma. Nu i begynnelsen av 2018 bor två hundar, Kaya och Pippi hemma hos mig. Därtill har jag lärt mig mycket om olika typer av hundar och hundraser genom mitt engagemang i hundsportvärden och lokala hundklubbar där jag bott.

Mina tankar kring att äga hund är kortfattat att hundar utöver fysisk skötsel; mat, motion, veterinärbesök etc. behöver psykisk skötsel i form av regler och kärlek. Jag upplever också att mina hundar mår bäst när de får en välavvägd dos hjärngymnastik därtill. Vad hjärngymnastiken är kan variera stort från ägare till ägare och det finns tämligen vardagliga sätt att ordna hjärngympa. Själv har jag valt att träna och tävla främst bruksgrenar och tävlingslydnad. Jag deltar också i utställningar med mina hundar.

Mitt bästa råd till valpköpare är att investera tid i din valp. Se så snart som möjligt till att du lär in en inkallning som fungerar i alla situationer! Och lär din hund grundläggande uppförande. Med det uppnått är det så mycket lättare att njuta av livet som hundägare.

Valpkullar hos mig föds upp i mitt hem.
Jag är medlem i finska kennelklubben och finska belgiska vallhundsklubben.

 

Pictures on this page will not be given or lent to anyone without a separate agreement. Part of the pictures are taken by me, part friends have graciously given me to use for different reasons. Please respect this.